Hlavní obsah

Řidič si uřízl před publikem ostudu, svůj monster truck postavil na zadní

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podington

Řidič monster trucku Lewis Cook z Velké Británie si v neděli uřízl pořádnou ostudu, když se mu povedlo svůj ohromný vůz postavit kolmo k vozovce a bezmocně tak zůstat trčet.

Článek

Během nedělních freestylových závodů v ničení aut na dráze Santa Pod v britském Northamptonshiru se více než 10 000 diváků naskytla jedinečná podívaná. Pětačtyřicetiletý Lewis Cook se svým vozem s přezdívkou „Crusher“ (drtič) najel na vyřazený hasičský vůz.

Neodhadl však situaci a místo toho, aby hasičský vůz obrovskými koly rozdrtil, skončil na zádi kolmo k vozovce. Bezmocně seděl uvnitř kabiny trucku v hodnotě 100 000 liber (2,8 miliónu korun) a díval se, jak na rozpálený motor vytékají hořlavé kapaliny.

„Zúčastnil jsem se freestylového závodu, ve kterém mají řidiči 90 vteřin na to, aby libovolným způsobem zničili cokoli, co se jim zlíbí. Hodnotí je pak celé publikum. Ke zničení tam byl k dispozici také hasičský vůz. Všichni byli ohledně toho vozu skeptičtí, já se ale vyhecoval a rozhodl se ho zdolat. Trefil jsem ho naprosto přesně, byl to ale nečekaně tvrdý náraz. Okamžik nato už jsem trčel kolmo a nemohl jsem s tím vůbec nic dělat,“ řekl deníku Daily Mail Cook.

Jasně žluté auto se sadou pneumatik v hodnotě 8000 liber (220 000 korun) zůstalo k pobavení celého publika šest minut stát na zadních, dokud nezasáhla záchranná jednotka s jeřábem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám