Hlavní obsah

Američan si zahrál na Freda Flinstona, auto brzdil chodidly

– Roseville
Novinky, Tereza Seidlová

Zajímavé video natočil ve středu řidič osobního vozu v Roseville v americkém státě Michigan. Zachytil na něm muže, jehož autu během jízdy selhaly brzdy. Svůj neovladatelný vůz se zřejmě po vzoru kreslené postavy Freda Flinstona pokusil zbrzdit chodidly. Informovaly o tom The Detroit News. Během nekontrolovatelné jízdy stihl navíc řidič nabourat další čtyři vozy.

Článek

Čtyřiadvacetiletý řidič se snažil ve středu okolo šesté hodiny odpolední dojet domů autem, které nemělo zcela funkční brzdy. Když jel po vnitrostátní michiganské dálnici 696, vymkl se vůz kontrole a přestal brzdit. Mladík se rozhodl poradit si po svém. Vystrčil nohy ven z vozu a snažil se auto zabrzdit šoupáním chodidel po povrchu vozovky.

Taktika ovšem nebyla úspěšná. Muž navíc během divoké jízdy naboural do čtyř dalších vozidel. Všechny nehody se ale jako zázrakem obešly bez zranění.

Když se nakonec brzdy jeho vozu umoudřily, sdělil řidič policistům, že byl unavený a spěchal co nejrychleji domů, protože musel následující ráno vstávat brzy do práce. Když tedy prý nasedl do auta a zjistil, že brzdy nepracují, jak mají, a že se zřejmě brzy porouchají definitivně, snažil se to ignorovat a vůz kvůli spěchu včas nezastavil.

Podle policejního vyšetřování nebyl mladík pod vlivem drog ani alkoholu. V září čeká mladého řidiče soud. Obviněn je z bezohledného řízení a také řízení s pozastavenou platností řidičského průkazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám