Hlavní obsah

Nad Nizozemskem se zjevil mrak ve tvaru atomového hřibu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haarlem

Jde o photoshopové dílo nějakého šikovného grafika či jen o hříčku přírody? Tak přesně nad tím přemítali lidé v případě mraku, který se objevil nad Nizozemskem. Vše potvrdila až reportáž holandské televize, která jev popsala.

Článek

Podivný mrak zaregistroval blog stanice ABC 7 zaměřený na počasí, StormWatch7. Vznášet se měl nad nizozemským městem Haarlem v úterý 16. srpna. Komentují jej satirickým úsměškem: "Mohou mít mírumilovní Holanďané strach, že jim napadá do jejich ranního müsli popílek? Navíc, kdo by chtěl bombardovat Nizozemsko?"

Existuje velké množství fotografií apokalypticky působícího mraku a také jedno video. Zřejmě autentické, protože podobné záběry by bylo obtížné upravit. Navíc takové mraky ve tvaru houby nejsou ničím výjimečným.

Podobný mrak může vzniknout, když teplý vzduch stoupá vzhůru a dosáhne ještě teplejší vrstvy. Pak přestane stoupat a začne se místo toho rozšiřovat do stran a tvořit mrak ve tvaru houby. Běžně je vzduch postupem do výšky chladnější a chladnější, během inverze však může k podobnému jevu dojít," informovala nizozemská veřejnoprávní stanice NOS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám