Hlavní obsah

Našel jsem skutečnou létající vílu, snaží se dokázat Mexičan

– Guadalajara
Novinky, Tereza Seidlová

Nezaměstnaný mladý zedník z Guadalajary na západě Mexika se před nedávnem postaral ve svém kraji o pořádný rozruch. Jose Maldonado totiž tvrdí, že našel malou létající vílu. A hned vymyslel, jak na nevěrohodném objevu vydělávat. Naložil ji do formaldehydu a za peníze ji ukazuje ostatním. Ještě pozoruhodnější je možná fakt, že na jeho exponát se přišlo podívat už přes 3000 lidí. Informoval o tom Herald Tribune.

Článek

Dvaadvacetiletý nezaměstnaný Mexičan, který žije se svou ženou v domě ve čtvrti Lomas Verdes, tedy jedné z nejchudších a nejnebezpečnějších částí Guadalajary, tvrdí, že k němu víla přilétla, když sbíral guavu: “Něco najednou zajiskřilo.Myslel jsem, že jde o světlušky. Zvedl jsem to ze země a cítil jsem, že se pohybuje. Když jsem se do dlaně podíval zblízka, poznal jsem, že jde o skutečnou vílu.“

Stvoření prý neváhal okamžitě naložit do skleničky s formaldehydem a teď se jím chlubí zvědavcům. Podle většiny návštěvníků „pohádkové“ expozice vypadá obsah sklenky spíše jako umělohmotná figurka, najdou se ale překvapivě i tací, kteří opravdovosti jeho objevu věří.

"Viděl jsem všechno, a ano, věřím, že pohádky jsou skutečné. Proto jsem si sem chtěl přijít potvrdit svou teorii o pravdivosti některých mýtů,“ řekl španělské zpravodajské agentuře EFE jeden z návštěvníků Cesar Ramirez.

Ten, kdo chce „vílu“ o délce dvou centimetrů alespoň na pár vteřin vidět a pořídit si její fotografii, musí nezaměstnanému Mexičanovi finančně přispět nespecifikovanou částkou. A kromě něho na této podezřelé expozici vydělávají i jeho sousedé. Zvědavcům, stojícím hodinové fronty, totiž prodávají občerstvení, nápoje nebo obrázky a přívěsky na klíče s podobiznou domnělé víly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám