Hlavní obsah

Letadlo s 250 pasažéry přišpendlila k zemi nepolapitelná myš

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Myš na palubě Airbusu 330 společnosti Scandinavian Airlines připravila v úterý 250 cestujícím nepěkné chvilky. Letadlo na lince Stockholm - Chicago nemohlo vzlétnout poté, co palubní personál spatřil krátce před nástupem cestujících do letadla myš běhající po podlaze.

Foto: Profimedia.cz

Myš neumožnila letadlu společnosti SAS vzlétnout. Ilustrační foto

Článek

Zvíře se vyhýbalo chycení navzdory "důkladné prohlídce paluby a umístění mnoha pastiček uvnitř letadla", jak informovaly aerolinky. Podle nich představovala myš potenciální bezpečnostní riziko, protože by se pasažéři necítili bezpečně. Navíc nešlo vyloučit možnost, že by myš překousala kabely v letadle.

Celkem 250 cestujících zůstalo uvězněných ve švédském hlavním městě. Aerolinky se jim sice snažily nalézt náhradní spoje, avšak vzhledem k tomu, že letadlo patřilo k těm největším, kterými aerolinky disponují, nebylo to snadné, informoval švédsko-anglický zpravodajský server The Local.

Američtí cestující James Roach a Marie Alswager uvedli, že čekali více než pět hodin ve frontě, která se hýbala rychlostí dva metry za hodinu. "To musí být ta nejdražší myš v historii lidstva," vtipkoval James Roach.

Ve skutečnosti nejde o první případ, kdy hlodavec neumožnil letadlu vzlétnout. Hned dva lety společnosti Delta Airlines z New Yorku do Londýna byly v listopadu 2009 zrušeny poté, co byly na palubě spatřeny myši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám