Hlavní obsah

Aktivistky se svlékly na střeše policejního auta na podporu Tymošenkové

Novinky, Zuzana Křesťanová
Kyjev

Ukrajinské aktivistky protestovaly v Kyjevě proti soudnímu procesu s bývalou premiérkou Julií Tymošenkovou. Dvě dívky vylezly na střechu policejního vozu a odhalily své vnady, informovala agentura Reuters. Skupina Femen, ke které se obě hlásí, je už proslulá svými protesty nahoře bez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polonahé Ukrajinky protestovaly na střeše policejního autaVideo: Reuters

 
Článek

Jedenadvacetiletá Inna Ševčenková a o dva roky starší Oksana Sačková vyšplhaly v úterý na střechu policejního vozu, který byl připraven pro eventuální výtržníky nedaleké demonstrace na podporu Tymošenkové. Dívky si sundaly košile a začaly na muže zákona provokativně pokřikovat: „Tento vůz je rezervován pro bandity, další prosím.“ Poté za nimi policisté vylezli a násilím je sundali.

Skupina Femen dává najevo své názory, týkající se ožehavých témat, většinou bojují za práva žen. V březnu se například devět aktivistek svléklo na protest proti soutěži novozélandského rádia o ukrajinskou nevěstu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Aktivistky se v březnu obnažily na protest proti soutěži o ukrajinskou nevěstuVideo: Reuters

Lidem se tehdy naskytl kuriózní pohled na polonahé dívky s transparenty jako "Ukrajina není bordel" či "Vítejte do pekla". V červenci zase demonstrovaly před gruzínskou ambasádou svůj nesouhlas se zadržením fotoreportéra v Gruzii. Jejich akci se pokusil zmařit zaměstnanec velvyslanectví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám