Hlavní obsah

Američané se inspirovali Brity a vykradli celý obchod

Novinky, Tereza Seidlová
Germantown

Parta třiceti teenagerů použila v sobotu nad ránem v obchodě v městečku Germantown v americkém Marylandu fintu takzvané hromadné krádeže. Mladí zlodějíčkové nakráčeli do samoobsluhy, pobrali, co se dalo a bez zaplacení se tiše vypařili.

Článek

Akce svým charakterem připomíná nedávné případy rabování ve Velké Británii, ovšem američtí zloději nepoužili jakékoliv násilí.

Bizarní krádež si skupina načasovala na půl druhé ráno, kdy v obchodě nebyli žádní jiní zákazníci. Hromadně se nahrnuli dovnitř a předstírajíce, že nakupují, si do rukou v klidu brali různé zboží. Nejčastěji si pak vybírali sladkosti a drobné jídlo.

Když ukořistili, o co měli zájem, bez placení opět hromadně a bez známky paniky nebo agresivity obchod opustili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výtržníci rabují obchod v LondýněVideo: Reuters

Kuriózní akci zachytily bezpečnostní kamery v obchodě. Právě tyto záběry teď mají posloužit policii k identifikaci zlodějů. Někteří teenageři si sice kryli obličej různými kusy oblečení, většina z nich se ale na přítomnost kamer nepřipravila.

„Zloději byli velmi klidní,“ sdělil médiím mluvčí tamní policie Howard Hersh. “Nikdo nebyl zraněn a obchod nevyplenili,“ dodal. Zároveň dodal, že policie teď hledá oporu hlavně na sociálních sítích, protože předpokládá, že právě tam by se mladí lidé mohli na podobné hromadné akce svolávat. S davovou loupeží se prý ve svém kraji policie zatím nesetkala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám