Hlavní obsah

To je náhoda: Putin se potápěl, našel poklad a televize byla zrovna u toho

Novinky, Markéta Klánská
Krasnodar

Ruská televize odvysílala, jak se premiér Vladimir Putin ve středu potápěl v oblasti archeologických nalezišť v Černém moři. Nalezl při tom poklady dávné historie. Je to zatím poslední z Putinových mediálních výstupů před prezidentskými volbami v příštím roce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Putin našel při potápění poklad ze 6. stoletíVideo: Reuters

 
Článek

Záběry, které mají přitáhnout pozornost veřejnosti, ukazují Putina u archeologických nalezišť nedaleko pobřeží Tamaňského poloostrova v Krasnodarském kraji. Tato oblast byla před 2500 lety obývána Řeky, jejichž pozůstatky tam je stále možné najít. V desátém století pak byla oblast připojena k Rusku, uvedla agentura Reuters.

Putin se potápěl teprve potřetí v životě, dostal se tedy pouhé dva metry pod hladinu. Na videu však je vidět, jak hned objevil dvě řecké vázy ze šestého století.

Současný ruský premiér Putin usilovně pracoval na svém image akčního muže po celých osm let, kdy působil ve funkci prezidenta. Stále je však místními médii opěvován, ačkoli přenechal prezidentské křeslo Dmitriji Medvěděvovi. Od doby, kdy se Putin dostal do své nové funkce, totiž s hrdinskými činy nepřestal. Podporuje tak spekulace, že se opět chystá kandidovat na prezidenta.

Putin i Medvěděv uvedli, že se voleb v příštím roce zúčastní. Na druhou stranu oba dva také prohlásili, že nebudou soupeřit proti sobě navzájem, uvedla agentura Reuters. Podle ruských zákonodárců by volby měly proběhnout první nebo druhou neděli v březnu 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám