Hlavní obsah

Velrybí mládě ztratilo matku a uvízlo na pláži, zachraňovali ho hodiny

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gold Coast City

Mládě keporkaka bylo z neznámého důvodu odděleno od matky a v pondělí ráno uvízlo na pláži Gold Coast v Austrálii. Jeho záchrana trvala deset hodin. Nakonec se ale 1500 kilogramů vážící sameček vrátil do moře, vyhráno však ještě zdaleka nemá.

Článek

Pracovníci několika organizací zaměřených na přírodu a mořský život nejprve vyhloubili v písku žlab a čekali na příliv. Ve spolupráci s lidmi na skútrech a na lodi pak bylo teprve dvoutýdenní mládě opatrně navedeno zpátky do moře, uvedla agentura Reuters.

Nedaleko pobřeží však opět uvízlo, tentokrát v síti proti žralokům. Ačkoli bylo po půlhodině vyproštěno i z této překážky, stále ještě nemá vyhráno. Pokud totiž v brzké době nenajde svou matku, s největší pravděpodobností nepřežije. Pracovníci místního mořského světa ho tedy budou v následující době sledovat, uvedl deník Daily Mail.

„Ještě není po všem. Bez mateřského mléka mládě dlouho nepřežije. Navíc leželo celou noc na jedné ploutvi. Téměř s ní pak nehýbalo,“ řekl Trevor Long z mořského světa, který celé záchranné akci velel.

Reklama

Výběr článků

Načítám