Hlavní obsah

Američanka začala při zkoušce rodit. Tříhodinový test ale dokončila

Chicago

Devětadvacetiletá Elana Nightingaleová Dawsonová chtěla dokončit důležitý test doktorandského studia na University of Chicago ještě před porodem dítěte. Tušila, že na náročnou tříhodinovou zkoušku po porodu nebude mít čas ani energii. Dítě se ale začalo drát na svět ve chvíli, kdy usedla do lavice. Přesto kontrakce tajila a test dokončila, přestože trval tři hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Psát test při samotných kontrakcích vyžadovalo od ženy větší než obyčejnou dávku vůle. Ilustrační foto

Článek

Pokud se o někom řekne, že klade svou práci před rodinu a přátele, je Elana Nightingaleová Dawsonová zcela ideální ukázkový případ.

Nejprve měla kontrakce každých třicet minut. Když odcházela ze třídy, přicházely každou čtvrthodinu. To už se jí dokonce jednou všímavý profesor přítomný u testů dotázal, zda se cítí být v pořádku. Jen nedlouho poté pak v nedaleké porodnici přivedla na svět zdravého chlapečka Wilsona.

„Říkala jsem si, že když si dám hlavu do dlaní a budu hluboce dýchat a budu dělat vše, co jsem se naučila v kurzech dýchání, tak bych to mohla přežít. Mým cílem bylo projít testem tak rychle, jak to jen půjde, a vypadnout do porodnice,“ svěřila se doktorandka Elana listu Chicago Tribune.

Výsledky testu se dozví ale až v říjnu, kdy jejímu synovi budou už dva a půl měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám