Hlavní obsah

Snímky desetileté modelky pro Vogue vyvolaly protesty

Novinky, Jakub Kynčl

Je jí 10 let a už ji přirovnávají k hvězdě šedesátých let Brigitte Bardotové. Thylane Lena-Rose Blondeau je pravděpodobně modelingovou hvězdou let budoucích, mnohým se však nelíbí způsob, jakým je na tuto pozici připravována již v deseti letech. Ležící na tygří kožešině před leopardím pozadím, s výstřihem až k pupíku, vysokými podpatky a obličejem dokonale přikrytým make-upem. Tak se nechala nafotit pro francouzský Vogue.

Článek

Snad nikdo nepochybuje o kráse desetileté dívenky Thylane Lena-Rose Blondeau. Byla tváří již několika reklamních kampaní a mnoha značek. Experti jí shodně předpovídají velkou budoucnost. Nejnovější snímky zveřejněné v magazínu Vogue už však zašly podle mnohých příliš daleko a malou dívku narozenou v Pobřeží Slonoviny až příliš sexualizují.

"Jsme znepokojeni z přístupu modelingové agentury, která malou dívku zastupuje. Ta si zjevně neuvědomuje, že v tomto případě zastupuje malé dítě a nikoliv dospělou modelku," uvedl ředitel britské Unie Matek Reg Bailey.

"Zmiňované focení vyžadovalo od desetileté dívky kompletní make-up, nazutí extrémně vysokých podpatků a zejména oblečení do šatů s výstřihem až k pasu na její pubertální tělo. To dle mého popírá její právo být dítětem, kterým věkově zatím ještě jednoznačně je," dodal Bailey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám