Hlavní obsah

Srnka skočila do nádrže pro tuleně, strhla na sebe veškerou pozornost

Novinky, Markéta Klánská
Norwalk

Návštěvníci námořního akvária v americkém Norwalku obvykle obdivují žraloky, rejnoky, medúzy, vydry a tuleně, v úterý však k těmto živočichům přibyla i srna. Všechny přítomné totiž překvapila, když se nečekaně objevila v nádrži pro tuleně.

Článek

V úterý kolem 13:45 se pracovníci námořního akvária v Norwalku v Connecticutu chystali krmit tuleně. Kolem nádrže se tedy sešel dav lidí, který si nechtěl podívanou nechat ujít. Místo tuleňů na ně však čekalo překvapení v podobě srnky.

„Srnka přeplavala řeku a dostala se až k nám. K velkému údivu všech přihlížejících, a možná i ke svému vlastnímu, přeskočila zídku a dostala se rovnou do tulení nádrže,“ řekl serveru The Daily Norwalk Dave Sigworth z námořního akvária.

Místní zaměstnanci velmi rychle zakročili. Usměrnili návštěvníky, aby srnku nevyplašili, a zároveň drželi tuleně ve vnitřní oddělené části nádrže. Srnka plavala sem a tam 20 až 30 minut, dokud pracovníci neinstalovali k nádrži rampu, po které by zvíře mohlo vylézt ven z vody.

Zmizela stejnou cestou, jakou se objevila

S pomocí jednoho ze zaměstnanců akvária se srnce nakonec podařilo dostat na souš. Tam se pak oklepala a podél budovy odběhla z dohledu, skočila do řeky a odplavala pryč, uvedl zpravodajský portál The Daily Norwalk.

Ač jsou zástupci čeledi jelenovitých skutečně dobří plavci, za celou 23letou historii námořního muzea se stalo poprvé, že by se jeden takový exemplář stal jeho součástí.

Reklama

Výběr článků

Načítám