Hlavní obsah

Starosta Vilniusu likviduje špatně zaparkovaná luxusní auta transportérem

Novinky, Markéta Klánská
Vilnius

Starosta litevského Vilniusu Arturas Zuokas se rozhodl radikálním způsobem zakročit proti majitelům luxusních aut, kteří bezohledně parkují na zákazech. Jako svou zbraň si zvolil ruský obrněný transportér, kterým nemilosrdně zničil Mercedes zaparkovaný na jedné z městských cyklotras.

Článek

Majitelé luxusních aut, kteří bezohledně parkují, kdekoli se jim zlíbí, starostu Zuokase přímo rozčilují. Vydal se proti nim tedy do boje. V sobotu 30. července nasedl v rozhalence a obleku na tank a bez zaváhání zničil auto zaparkované na jedné z cyklotras, které během svého působení ve funkci nechal vytvořit, uvedl britský deník The Telegraph.

Tímto rázným krokem starosta signalizuje, že odteď nebude ilegální parkování ve městě žádným způsobem tolerováno.

„Chci poukázat na to, že pokud máte auto a hodně peněz, neznamená to, že můžete parkovat všude. V uplynulých dnech stále více řidičů luxusních aut přehlíželo zákazy, což je vůči ostatním lidem naprosto bezohledné,“ řekl deníku The Baltic Times starosta.

Nikdo zatím touto cestou nepřišel o svůj vůz

Tisková mluvčí uvedla celou záležitost na pravou míru. Auto, které starosta Zuokas tímto demonstrativním způsobem zničil, totiž bylo zakoupeno jen pro propagační účely. Nepatřilo tedy žádnému nic netušícímu motoristovi, jak se mohlo na videu zdát.

Reklama

Výběr článků

Načítám