Hlavní obsah

Toronto má novou atrakci, extrémní chůzi po římse ve výšce 356 metrů

Novinky, Markéta Klánská
Toronto

V pondělí se na CN Tower v kanadském Torontu otevřela pro veřejnost nová atrakce s názvem „EdgeWalk“. Dobrodruzi z celého světa si tak mohou vyzkoušet chůzi po úzké římse ve výšce 356 metrů nad zemí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejextrémnější atrakce v Torontu, procházka po ochozu věžeVideo: Reuters

 
Článek

CN Tower měří 553,3 metru, je nejvyšší volně stojící stavbou na západní polokouli a stala se nezapomenutelnou dominantou kanadského Toronta. Dokončena byla v roce 1976 a její vyhlídková terasa přiláká každý rok téměř dva milióny návštěvníků. V pondělí 1. srpna navíc po třech letech náročného projektování otevřela tato věž pro veřejnost novou atrakci zvanou „EdgeWalk“, jedinou svého druhu na světě.

Zájemci, kterým nevadí výšky, se tak mohou bez držení projít po 1,5 metru široké římse ve výšce 356 metrů nad zemí. Trasa po obvodu věže je dlouhá 150 metrů a její zdolání trvá zhruba 30 minut, uvedla agentura Reuters.

Atrakce přilákala mnohé už před otevřením

Všichni, kteří touží po tomto extrémním zážitku, musí podepsat prohlášení, že si uvědomují všechna rizika s ním spojená, včetně smrti. Ve skupinkách po šesti jsou pak bezpečnostním systémem připoutáni ke kolejnici nad svými hlavami a před výstupem jim toto jištění alespoň čtyřikrát zkontrolují speciálně vyškolení odborníci.

Cena jedné vstupenky se pohybuje kolem 175 kanadských dolarů (3100 korun). Předprodej začal už 1. června a od té doby bylo podle agentury Reuters prodáno více než 2000 vstupenek.

Reklama

Výběr článků

Načítám