Hlavní obsah

Kotě Kitler, které vypadá jako Hitler, našlo nový domov. Stal se z něj Luminus

Novinky, Jakub Kynčl

Příběh anglického kotěte, které nemohlo najít nový domov kvůli svému vzhledu, má šťastný konec. Mediální masáž pomohla a o kotě zvané Kitler (spojení slov Kitten - kotě a Hitler, jemuž se podobá) se přihlásily stovky zájemců z celého světa. A útulek nyní potvrdil, že je Kitler už u nového majitele.

Článek

"Myslíme si, že Kitlera někdo pohodil u silnice. Druhou možností je to, že její matka je divoká kočka, která svého potomka zanechala na pospas osudu. Kotě bylo nalezeno ve zbídačeném stavu. Bylo podvyživené a mělo na sobě i mnoho šrámů. Bez lidské pomoci by jistě zemřelo. Zachránil ho kolemjdoucí, který ho 21. července našel a odnesl do našeho útulku,"  uvedla minulý týden mluvčí útulku Tara Dundonová.

Kotě vydrželo v útulku týden bez zájmu, což je prý velmi výjimečné. Malá koťata se totiž v útulku točí obrovskou rychlostí. Když ovšem média o kotěti se specifickými barevnými znaky informovala, strhl se doslova hon na Kitlera. Roztomilé kotě, které "nikdo" nechtěl, rázem chtěly stovky lidí z celého světa.

Jen Novinky dostaly během několika hodin po zveřejnění článku na dvě desítky mailů od lidí, kteří byli ochotni Kitlera přijmout za svého. [celá zpráva]

Zahraniční zájemci neměli šanci

Britský útulek nakonec potvrdil, že o kocoura projevilo telefonicky či e-mailem zájem více než 500 lidí. Někteří zájemci byli i ze zahraničí.

"Udivila nás obrovská odezva od lidí z celého světa. Chceme všechny jen informovat o tom, že kotě známé jako Kitler našlo nový domov a dostalo jméno Luminus," dodala mluvčí útulku Tara Dundonová.

Oproti Charlie je Kitler naprosto obyčejné kotě

Lidé, kteří o kotě projevili zájem, svorně nechápali, proč roztomilé stvoření nikdo nechce. Nebylo by na tom nic divného asi jen v případě, že by malý Kitler vypadal třeba jako Charlie s přezdívkou The Hitler Cat. Video s touto kočkou se objevilo na internetu nedávno, bohužel zatím není známo, odkud zvíře pochází a kdo je jeho majitelem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám