Hlavní obsah

Rybář vylovil z moře stokilovou želvu, vracet ji muselo několik mužů

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fu-čching

Rybář z provincie Fu-ťien na východě Číny z moře vytáhl 100 kilogramů vážící mořskou želvu. Byla tak mohutná, že ji zpátky do moře muselo vracet pět dospělých mužů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský rybář vylovil stokilovou želvuVideo: Reuters

 
Článek

Siung Süe, rybář z čínského města Fu-čching, v neděli kolem poledne lovil ryby na otevřeném moři, když si všiml, že se mu do sítě dostala i velká mořská želva. Vůbec se nehýbala, proto se vyděsil, že s ní není něco v pořádku. Nakonec ale před zraky mnoha přihlížejících opět ožila.

Ukázalo se, že jde o karetu obrovskou. Když ji přeměřili, měla 1,1 metru na délku, 0,7 metru na šířku a 30 centimetrů na výšku, uvedla agentura Reuters. Aby mohla být zvážena, museli ji nadzvednout minimálně tři dospělí muži.

Aby želva neoschla, poléval ji Süe vodou. V tu chvíli se na jejím krunýři objevila cedulka s čínským nápisem. Po bližším prozkoumání se z toho vyklubaly kontaktní informace. Želva tedy nejspíš připlavala ze 700 kilometrů vzdálené mořské zátoky v provincii Kuang-tung na jihu Číny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám