Hlavní obsah

Policista dopadl zločince, který ho okamžik předtím srazil autem

Novinky, Markéta Klánská
Guildford

V pondělí zveřejněné záběry kamery z policejního auta ukazují neuvěřitelný okamžik, kdy řidič kradeného vozu srazil britského policistu. Ten, ačkoli vlivem nárazu odletěl o pár metrů dál, se okamžitě zvedl na nohy a bez váhání začal pronásledovat podezřelého.

Článek

Sedmadvacetiletý konstábl Dan Pascoe v neděli 3. července zastavil s autem u nájezdu na dálnici M25 v Surrey v Anglii, aby zablokoval cestu modrému BMW, které bylo nahlášeno jako kradené. Řidič hledaného automobilu však do policejního vozu ve 140kilometrové rychlosti narazil, čímž ho odhodil přímo na muže zákona, který z něj pouze vteřinu předtím vylezl. Auto naštěstí zmírnilo náraz, který by jinak Pascoe nemohl přežít.

Policista bez váhání vyskočil a rozběhl se za pachatelem, který opustil nabourané auto a utíkal pryč ze silnice. Pascoe nakonec muže, který byl později identifikován jako 29letý Lee Adamson, dohonil, použil na něj elektrický paralyzér a sám zkolaboval. Další policisté pak podezřelého zatkli. Pascoe jako zázrakem utrpěl pouze lehká zranění, uvedl deník Daily Mail.

Adamson je ve vězení a Pascoe byl pochválen

Již opakovaně trestaný Lee Adamson z Hayes v Middlesexu přijal trest za nebezpečnou jízdu, za útěk z místa nehody, nezpůsobilost k jízdě a bránění se zatčení. Počátkem srpna nastoupil do věznice v Guildfordu, kde si odsedí 23 měsíců.

„Chtěl bych udělit pochvalu policistům, kteří byli do případu zapojeni, za jejich odvahu a profesionální přístup. Zejména konstábl Pascoe reagoval skutečně rychle a navzdory šoku a možným zraněním z nehody nenechal podezřelého uniknout,“ řekl deníku Daily Mail inspektor Chris Colley ze Surrey.

Reklama

Výběr článků

Načítám