Hlavní obsah

Řidič autobusu během řízení vyplňoval formuláře

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gatineau

Vskutku husarský kousek předvedl řidič autobusu v kanadském městě Gatineau. Během řízení, kdy měl za sebou ve voze množství cestujících, si vyložil na volant formuláře a začal je vyplňovat. To neuniklo jedné z cestujících, která akci natočila na mobilní telefon a před dvěma týdny zveřejnila na internetu.

Článek

Videonahrávka ukazuje, jak si řidič rozloží papíry na volant a začne je bez náznaku nervozity podepisovat. Vozovku přitom kontroluje jen nahodile a volantem občas manipuluje jen pokrčenými koleny. Cestující, která video uveřejnila na internetu, navíc tvrdí, že ještě před tím řidič za jízdy telefonoval.

Mluvčí společnosti STO, pro niž řidič pracuje, uvedl, že jeho zaměstnavatelé berou incident velmi vážně a řidiče disciplinárně potrestají, zatím ale ještě neví, jak přesně. Například policie ale na řidiče nemůže, čtení a vyplňování formulářů za jízdy není totiž trestné.

"Víte, nepoužíval za jízdy žádné elektronické přístroje. Jen si četl a psal. Existuje speciální zákon o používání elektronických přístrojů za jízdy, o čtení a psaní ale ne,“ uvedl pro server CNews policista Henri Lanctot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám