Hlavní obsah

Co umí váš pes? Fenka Rosie dokáže bezchybně předstírat svou smrt

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na psí hrdinku Lassie. Pomyslného Oscara za rok 2011 získá tak jako tak fenka anglického setra Rosie, která si jej zaslouží za dokonalé předstírání své smrti. Video hravé fenky se stalo v uplynulých dnech obrovským virálním hitem a šíří se internetem jako blesk.

Článek

Poblázněná devítiměsíční fenka Rosie opakovaně obíhala okolo svého osmiletého psího kamaráda a snažila se ho vyprovokovat k nějaké akci. Když už ale překročila únosnou mez, druhý pes její přehnanou aktivitu nevydržel a tlamou ji jemně stiskl do krku. V ten moment ovšem začala komedie nejvyššího kalibru.

Rosie se skácela k zemi a začala předstírat mrtvou. Poté se ještě očkem podívala po svém kamarádovi, zda její herecká etuda zabrala. A zabrala. Fenka poté po několika vteřinách vystřelila a opět pokračovala ve svém dovádění.

Předstírání smrti je v podání fenky tak dokonalé, že se mnoho lidí domnívalo, že může Rosie trpět psí narkolepsií, která je vzácná, ale neškodná. Způsobuje u zvířat omdlení v případě, že se jim hodně zvýší adrenalin v těle. Podle odborníků, kteří video viděli, to však nejspíše nebude případ Rosie, která je jednoduše jen dobrá herečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám