Hlavní obsah

V USA je trenérem fitness teprve desetileté dítě

Novinky, Markéta Klánská
Locust Grove

Novým americkým hitem se stal desetiletý fitness guru. Jmenuje se CJ Senter a je nejmladším trenérem, který na svých tréninkových videích vybízí k fyzické aktivitě. Jeho specifický styl ocení především děti, zvláště pak ty, které se chtějí zábavnou formou dostat do kondice.

Článek

Nyní desetiletý CJ na sobě začal pracovat už před pěti lety, když ho trenér amerického fotbalu před velkým zápasem poslal domů s tím, že by měl přes víkend posilovat. Od té doby, tedy půlku svého života, pravidelně trénuje, uvedla televize Fox News. Třikrát týdně cvičí své vlastní sestavy, známým cvikům pak dává nová a zajímavá jména. Třeba „brnkačka“ je název pro kombinaci dřepu, kliku a výskoku.

Nejenže vydal CJ tréninkové DVD, zároveň i trénuje v tělocvičně nedaleko svého bydliště v Locust Grove v Georgii. Jak sám říká, cítí se skvěle, když se udržuje v kondici. Svým příznivcům, zejména z řad dětí a dorostenců, jde příkladem. Nepoužívá váhu, netrápí se na posilovacích strojích, které nejsou vhodné pro děti, ani nedrží nějaké diety, naopak prý jí všechno.

Téměř třetina amerických dětí má nadváhu

Tento svůj životní styl, který je založen na zdravém přirozeném pohybu, se snaží přenést především na ty, kteří mají problémy s váhou. Dětská obezita je totiž v USA skutečně velkým problémem. Průměrně každé třetí americké dítě trpí nadváhou, což je alarmující výsledek, uvádí deník USA Today.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám