Hlavní obsah

Žena uvízla s autem na útesu, zachránili ji až druhý den

Novinky, Markéta Klánská
St. Agnes

Šestapadesátiletá řidička z Truro v anglickém Cornwallu sjela kvůli husté mlze ze silnice a uvízla na útesu. V poničeném autě strávila pravděpodobně tu nejdelší noc v životě. Záchranáři ji totiž z auta vysvobodili až druhý den ráno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto uvízlo na útesu téměř 100 metrů nad mořemVideo: Reuters

 
Článek

Lyn Ventonová sjela v pondělních odpoledních hodinách z cesty nedaleko města St. Agnes v Anglii. Její automobil značky Vauxhall se několikrát převrátil a jako zázrakem se zastavil kus od strmého útesu, asi 90 metrů nad mořem.

Nečekaný pád ženu odhodil na místo spolujezdce, kde musela strávit celou noc, než si jejího auta v úterý kolem půl desáté ráno všiml rekreační běžec Ben Stafford. Ten okamžitě zavolal záchranáře a vydal se dolů k autu.

„Ani ve snu mě nenapadlo, že by v tom autě mohl někdo být. Když jsem slezl dolů, uviděl jsem na místě spolujezdce ženu, která byla v šoku. V autě byla krev a spousty střepů. Zůstal jsem dole, abych ženu uklidňoval a dělal jí společnost,“ řekl deníku Daily Mail Stafford.

Řidička měla štěstí v neštěstí

Přivolaní záchranáři nejprve zajistili auto, aby mohli vytáhnout vyčerpanou Ventonovou i Stafforda do bezpečí. Záchranná akce skončila kolem půl jedné odpoledne, kdy byla žena v šoku a s lehkými tržnými ranami na těle a nohou převezena vrtulníkem do nemocnice v Truro.

„Řidička byla vyproštěna z auta. Byla při vědomí ale v šoku. Na první pohled utrpěla pouze lehká zranění,“ uvedla pro deník Daily Mail mluvčí pobřežní hlídky ve Falmouthu.

„Je to velmi příkrý svah. Podle mě měla ta řidička ohromné štěstí, že se nezřítila z útesu až do moře,“ řekl agentuře Reuters Ivor Thomson ze záchranného týmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám