Hlavní obsah

Opilí Kanaďané dostanou lízátka, aby zmkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria

V kanadské provincii Britská Kolumbie přišla radnice s unikátním přístupem k opilcům. Hlučným a agresivním lidem - povětšinou mladým mužům - rozdává barevná lízátka. Tyto "dudlíky pro dospělé" radnice poprvé vyzkoušela před pár týdny během státního svátku Canada Day. Do centra Victorie tehdy přišlo oslavovat 30 000 lidí a policisté a dobrovolníci rozdali celkem 11 000 lízátek.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská policie hodlá bojovat s opilci lízátky.

Článek

Radní Charlayne Thornton-Joeová, která s iniciativou přišla, řekla reportérům listu Globe and Mail: "Když si vzali lízátka, zklidnili se. Mělo to okamžitý účinek."

Thornton-Joeová je členkou krásně nazvané "Downtown Late Night Task Force" (Noční zásahové jednotky středu města). Ta má řešit "močení na veřejnosti, tvorbu davů, bitky, vandalismus, hluk na ulici a obtěžování veřejnosti v důsledku nadměrného pití".

Radní chce, aby lízátka zůstala významnou součástí udržování klidu. Vysvětluje, že jsou prý již dlouho a úspěšně užívána ve Velké Británii (Angličané však naopak tvrdí, že nikdy na nic podobného nenarazili).

Mezi výhody lízátka patří, že když se mu opilec věnuje, nemůže pokřikovat a hádat se. A když na nikoho nepokřikuje urážky, nejspíše se ani nepřimotá do rvačky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám