Hlavní obsah

Důchodkyně v letadle žertovala o rozbušce a vyvedla ji policie

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Důchodkyně, která se chystala letět z Denveru v Coloradu do Severní Karolíny, byla ještě před startem vyvedena z letadla a vyšetřována policií, protože zavtipkovala o svém zavazadle. Řekla totiž, že má v tašce rozbušku.

Článek

Posádka letadla společnosti Southwest Airlines minulou středu upozornila úřad bezpečnosti dopravy, že jeden pasažér na palubě nevhodně zavtipkoval. Pilot zároveň zavolal policii, která pak zmíněnou osobu z letadla vyprovodila.

„Když jsme pozvedli oči vzhůru, viděli jsme vpředu policisty a starou ženu, která se třásla, aby nepřišla o své věci,“ řekla televizi 7NEWS jedna z cestujících, Laurie Hansenová.

„Buďte opatrní na mé zavazadlo, má v sobě rozbušku,“ údajně vtipně pronesla stará paní, když při nástupu do letadla podávala letušce svou tašku. Jiný cestující na to podle stejné letušky poznamenal: „Kdybych to řekl já, vyhodili by mě z letadla.“

Posádka tedy nemohla zmínku o rozbušce přejít jenom proto, že ji pronesla důchodkyně. Podle Hansenové ale stará paní vypadala křehce a pouze si zaměnila slova rozbuška (v angličtině detonator) a například defibrilátor.

Důchodkyně byla nejspíš nemocná

Letuška posléze sdělila několika pasažérům, že byla důchodkyně pravděpodobně pod vlivem léků, které jí zastřely myšlení. Jeden z cestujících na to uvedl, že ženu viděl ještě předtím a okamžitě nabyl dojmu, že trpí Alzheimerovou chorobou, nebo má nějaké jiné psychické problémy.

Let byl kvůli incidentu opožděn o 45 minut. Policie pak důchodkyni vyslechla a následně propustila. Žena, jejíž identita nebyla zveřejněna, si nakonec mohla svůj let přeobjednat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám