Hlavní obsah

Miliardářský šejk zařídil, aby bylo jeho jméno vidět z vesmíru

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Zabí

Téměř každé dítě se na pláži nebo na hřišti baví tím, že do písku vpisuje své vlastní jméno. Zatímco ale jejich nápisy smyje moře nebo rozfouká vítr, jeden extrémně bohatý arabský šejk si zajistil, že jeho jméno vydrží v písku mnohem déle. A co víc - bude viditelné až z vesmíru.

Článek

Hamád bin Hamdán an-Nahaján z Abú Zabí si v 63 letech nechal do písku na svém vlastním ostrově Al Futaisi vepsat jméno Hamad. Pět písmen, z nichž každé je 1000 metrů dlouhé, měří na šířku dohromady přes tři kilometry, uvedl deník Daily Mail.

Aby tento gigantický podpis nezmizel jen tak v moři, formují písmena kanál, který vždy absorbuje přicházející příliv. Hamád snil o jménu několik týdnů, než ho jeho zaměstnanci vyhotovili.

Nebylo zveřejněno, na kolik nápis přišel. Faktem ale je, že je tento šejk velmi mocný a pohádkově bohatý. Hodnotou svého osobního majetku se zařadil mezi nejbohatší ve Spojených arabských emirátech.

S přezdívkou Duhový šejk patří do vládnoucí rodiny v Abú Zabí. Jeho vozový park čítá 200 aut, včetně sedmi Mercedesů 500 SELs vybarvených v různých barvách duhy. Garážuje je pak v obří pyramidě, kterou si nechal zhotovit na zakázku. Vedle svých megalomanských zálib ovšem proslul i jako donátor, nechal například kompletně vybavit operační sál ve státní nemocnici v Maroku, uvedl deník Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám