Hlavní obsah

Rotvajler v péči zaříkávače napadl v nákupním centru čtyřletou holčičku

Novinky, Markéta Klánská
Johannesburg

V nákupním centru Hyde Park v Johannesburgu v Jihoafrické republice napadl minulé pondělí rotvajler čtyřletou holčičku. Ukázalo se, že majitelem psa je přední africký odborník na psy a samozvaný zaříkávač psů James Lech.

Článek

Čtyřletá Sadie Kukkuková čekala se svými prarodiči na jídlo v restauraci nákupního centra, když na ni zaútočil rotvajler a nechtěl povolit stisk. Musel zasáhnout až kolemjdoucí muž, který na psa použil speciální chvat.

„Nikdo nijak nezakročil, dokud jsem se tam neobjevil. Lech tam jen stál (na záznamu jde o muže, který stojí v popředí opřený o zábradlí). Všiml jsem si toho jen proto, že na něj lidé křičeli. Zjevně to byl majitel psa, v ruce totiž držel vodítko,“ řekl nedělníku The Sunday Times Russel Tait, kterého poté matka napadené holčičky označila za hrdinu.

James Lech po nehodě vydával svého rotvajlera za vodícího psa. Dále se také nechal slyšet, že viděl, jak holčička klidně ležícího psa přeskakovala a omylem na něj pak šlápla. Záznam bezpečnostní kamery však odhalil pravdu.

Když se Lech o videu dozvěděl, upravil výpověď, že to vše viděl jen periferně, neboť měl nakloněnou hlavu. Jenže se opět ukázalo, jak to ve skutečnosti bylo. Lech poté třikrát zopakoval, že jeho zdravotní stav vyžaduje přítomnost toho psa. Neuvedl však, co konkrétně mu je. Zato se ale označil za zaříkávače psů, což o sobě pyšně prohlašuje i na svých internetových stránkách.

Pes a Sadie se usmířili

Malé Sadie zůstaly na těle viditelné stopy po kousnutí. Musel ji ošetřit jak lékař, tak psycholog. Nic vážného se jí ale nestalo. Když se pak spolu s prarodiči vrátila do restaurace, představil jí Lech svého psa a povolil jí, aby ho poplácala. Pes měl na sobě najednou červenou vestu, symbol pracovního psa, uvedl internetový server nedělníku The Sunday Times.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám