Hlavní obsah

V Anglii stříkal z prasklého potrubí gejzír do výšky osmnácti metrů

– Liverpool
Novinky, Markéta Klánská

Jako by několik dní hustých přívalových dešťů nestačilo, v Huytonu v širším okolí anglického Liverpoolu ještě v pondělí dopoledne prasklo potrubí. Voda z něj stříkala do výšky přes 18 metrů a lidé v okolí museli být evakuováni, někteří dokonce záchrannými čluny.

Článek

Velký gejzír vody z prasklého potrubí ohrozil v pondělí 18. července kolem půl desáté dopoledne stovky domovů a v okolních ulicích dočasně zanechal až metr vody. Místní obyvatel Mike Edwards pro deník Metro uvedl, že to vypadalo spíše jako erupce sopky, než jako havárie vody.

„Vodotrysk byl dvakrát tak velký jako okolní domy. Bylo nám řečeno, že máme místo opustit co nejrychleji. Viděl jsem jednu ženu, kterou zachraňovala loď,“ řekl Edwards.

Nehoda měla podstatně horší následky kvůli předchozím mohutným dešťům. Pracovníci dodávky vody ze společnosti United Utilities těžce bojovali, aby proud zastavili. Jejich mluvčí uvedl, že ještě šest hodin po havárii neměli situaci pod kontrolou.

„V této chvíli se stále snažíme zdolat prasklou trubku. Příčinu havárie zatím neznáme. Je to však hlavní přívod, takže se uvnitř vytvořil velký tlak. Nemůžeme trubku jen tak uzavřít, neboť je na ní poměrně hodně lidí závislých. Zkoušíme tedy vodu vést jinudy,“ řekl v pondělí odpoledne deníku Daily Mail mluvčí United Utilities.

Místní lidé jsou ale rozhořčeni, něco podobného se totiž v ulici Huyton House Road stalo už potřetí během čtyř let, uvedl britský deník Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám