Hlavní obsah

Těhotná Britka denně konzumuje leštidlo na nábytek

– Birmingham

Neukojitelná chuť na písek, mýdlo či piliny. I tak může vypadat těhotenský apetit, který je však v takovém případě chorobný a může ohrožovat zdraví a vývoj dítěte. Onemocnění pika není nijak vzácné, ovšem v případě šestadvacetileté Emmy Venessové přestavuje skutečně velmi vážnou hrozbu pro její sedmiměsíční plod. Mladá Britka totiž konzumuje třikrát denně leštidlo na nábytek.

Foto: Profimedia.cz

Žena vystavuje svými choutkami plod velkému nebezpečí. Ilustrační foto

Článek

„Nemůžu vysvětlit, proč mi to tak moc chutná. Myslím, že je to hlavně tou texturou. Normálně si trochu nastříkám na prsty a olizuju to, nebo si to nastříkám na prachovku a cucám to,“ cituje Venessovou britský The Sun.

Už první těhotenství měla Emma z Birminghamu velké problémy s divnými chutěmi. Dnes jedenáctiměsíční Darcie musela snášet v matčině bříšku otravy toxickými látkami z laku na nábytek. Matka se však prý zoufale snaží chutí zbavit.

„Byla jsem u lékaře, ale ten mi jen řekl, abych místo toho jedla čokoládu,“ tvrdí Venessová. Lékaři onemocnění pika u pacientek podceňují. Ovšem konzumovaná látka mnohdy vážně ohrožuje nenarozené dítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám