Hlavní obsah

Majitel obchodu zvedl zloděje v mercedesu do vzduchu traktorem

Novinky, Markéta Klánská
Talvik

Majitel obchodu Harald Mikkelsen z norské vesnice Talvik dostal v noci na uplynulou sobotu hlášení od souseda, že se kolem jeho podniku pohybuje podezřelá osoba v lyžařské masce. Místo toho, aby zavolal policii, začal jednat sám.

Článek

Muž se rozhodl svými silami zlikvidovat zloděje u obchodu s potravinami, který provozuje už 30 let. Nezavolal nejprve policii, ale okamžitě nasedl do traktoru a vydal se 300 metrů směrem k obchodu. Měl v plánu zloděje zastrašit, než napáchá nějaké škody, uvedl místní deník Altaposten.

Dorazil právě ve chvíli, kdy se zloděj chystal z místa ujet. Neváhal ani chvilku a najel k osobnímu autu. Vidlicí ho pak začal pomalu zvedat, aby nemohlo odjet. Pokaždé když zloděj přidal plyn, muž v traktoru auto ještě o kousek nadzvedl.

„Musel jsem zůstat v traktoru, abych měl nad situací kontrolu, komunikovali jsme s tím mužem pouze očima,“ řekl zpravodajskému portálu VG Nett 66letý Mikkelsen.

Nic neukradl, přesto uškodil

Když se v okolí kvůli tomuto rozruchu objevil holandský turista, který celou situaci zachytil na kameru, Mikkelsen konečně zavolal policii. Ukázalo se, že muž v osobním autě je u policie známá firma a byl zatčen. Teprve poté zkontroloval Mikkelsen škody na svém obchodě.

„Prolomil přední dveře, ale nevstoupil dovnitř. Bál jsem se, že ukradl tabák, pivo nebo něco podobného. Ač to může vypadat komicky, mně to k smíchu nepřipadá. Bude mě to stát nejméně 10 000 dolarů (170 tisíc korun) a spousty práce, kterou bych si rád odpustil,“ řekl rozhořčeně Mikkelsen.

Reklama

Výběr článků

Načítám