Hlavní obsah

Muže vystřeleného z kanónu neudržela záchranná síť

– Calgary
Novinky, Markéta Klánská

Muž přezdívaný jako lidská dělová koule v sobotu 16. července na velké kanadské show zvané Stampade provedl svůj pověstný kaskadérský kousek, bohužel ale nedopadl jako obvykle. Místo, aby ho při doskoku v pořádku zachytila síť, spadl i s celou záchytnou konstrukcí přímo na zem.

Článek

Jednou z populárních atrakcí kanadského festivalu Stampade, který patří k těm největším událostem pod širým nebem v Calgary, je David Smith, jr. alias lidská dělová koule. V rámci letního festivalu plného kovbojských klobouků, rodeí, koncertů a indiánských tradic se tento kaskadér nechává vystřelit speciálně upraveným dělem. V rychlosti až 130 kilometrů za hodinu pak prolétá vzduchem a dopadá do připravené sítě.

V sobotu ovšem neproběhlo vše podle plánu. Dělo ho vystřelilo, proletěl se vzduchem a dopadl do sítě, celá záchytná konstrukce se s ním ale zřítila k zemi. Mluvčí festivalu Stampade Doug Fraser potvrdil, že se nehoda stala kolem jedné hodiny odpoledne. Podle něj však šlo o drobný incident, během kterého se kaskadérovi nic nestalo.

Rodinná tradice

David Smith, jr. patří už k druhé generaci lidských dělových koulí. Přes 14 let se nechává vystřelit z děla a v dnešní době je označován za nejvýše létající lidskou dělovou kouli na světě. Tomuto umění se naučil od svého otce, který se těmto bláznivým kouskům věnoval dlouhých 35 let, uvedl deník Calgary Sun.

Reklama

Výběr článků

Načítám