Hlavní obsah

Lidé se tváří jako sovy a nechávají se u toho fotit

– Austrálie
Novinky, Zuzana Křesťanová

Není to tak dávno, co internetový svět zachvátil planking. Po celém světě se lidé fotili, jak leží na břiše v prkenné pozici na nejrůznějších místech. A ani ne po dvou měsících přišel nový hit - owling, odvozený z anglického slova owl, což znamená sova. Zejména uživatelé sociálních sítí se při něm nechávají fotit v pozicích, které připomínají posed sovy na větvi.

Článek

Není to nic těžkého, stačí na chvíli udržet rovnováhu. Člověk si sedne do dřepu, natáhne buď podél těla nebo před sebe ruce a nechá se u toho zvěčnit. Takové fotografie nyní zahltily webové stránky. Oblíbenými místy na owling bývají kuchyňské linky, skříně, lednice, ale i třeba střechy domů. Tato zvláštní zábava, která údajně vznikla v Austrálii, si zatím získala příznivce především v USA a ve Velké Británii.

Na rozdíl od plankingu si owling naštěstí nevyžádal žádné oběti. V květnu zemřel mladý Australan při plankingu poté, co se zřítil z balkónu. [celá zpráva]

Další mladík z Austrálie chtěl planking vyzkoušet na jedoucím autě a spadl přitom ze střechy. S těžkými poraněními hlavy skončil v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám