Hlavní obsah

V reality show Připravena na svatbu hledá 18 prostitutek manžela

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lusaka

Zambijská televize Muvi Tv uspořádala reality show Připravena na svatbu, ve které soutěží samé bývalé prostitutky. Pořad jim má pomoci změnit život a najít manžela. Na vítězku čeká finanční odměna ve výši v přepočtu 155 tisíc korun a součástí výhry bude i zaplacení svatebních výloh.

Článek

Reality show Připravena na svatbu má nabídnout osmnácti bývalým sexuálním pracovnicím druhou šanci. Všechny také po skončení vysílání dostanou pracovní nabídku na plný úvazek. „Chceme jim změnit život. Jsou to taky jen lidé,“ uvedla mluvčí projektu Coreene  Paulinaová. Soutěžící našla televize přímo na ulicích.

Některé z nich jsou svobodné matky, které své tělo prodávaly, aby uživily děti. „Musela jsem nějak zajistit živobytí pro mě a pro mé dvě děti,“ řekla osmadvacetiletá Precious Kawaingaová. „Uchýlila jsem se k prostituci. Otec dětí se ke mně otočil zády,“ svěřila se další z účastnic.

Bývalé prostitutky, které diváci vyřadí svým hlasováním v průběhu soutěže, dostanou finanční odměny v hodnotě zhruba 17 až 26 tisíc korun.

Reakce veřejnosti jsou ale zatím rozporuplné. „Jednou prostitutka, provždy prostitutka. Je to velmi těžké, změnit se přes noc,“ vyjádřil se jeden z diváků Humphrey Banda. Naopak divačka Prisca Chisengaová si myslí, že není fér soudit je za jejich minulost.

Podobnou reality show uspořádala televizní stanice už před pěti lety. Tehdy jeden duchovní prohlásil, že soutěž zničí všechny morální hodnoty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám