Hlavní obsah

Arabové chtěli koupit dceru Nálepkové

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

I když se populární zpěvačka a herečka Světlana Nálepková z exotického zájezdu do Egypta vrátila už před několika dny, stejně se nestačila úplně vzpamatovat ze šoků, které ji země pyramid připravila. Mírně vyděšená byla i její dcera Josefína, kterou Arabové považovali za atraktivní zboží ke koupi.

Článek

"Josefína je velmi krásná a Arabové se chovali jako utržení ze řetězu. Na každém kroku jsem dostávala obchodní návrhy. Nejdříve mi za ní nabízeli sto velbloudů. Když jsem odmítla, další Arab mi za roční pronájem dcery vnucoval zbrusu nové audi, sto velbloudů ihned a dvě stě po vypršení smlouvy," prozradila Světlana Nálepková.

"Zpočátku jsem se docela dobře bavila, když se to ale opakovalo denně, tak mě to, a hlavně Josefíně, lezlo strašně na nervy," dodala. 

Život na smetišti

Cesta po někdejší říši faraónů byla prý velmi kuriózní. Na jedné straně ohromující krása staré kultury, na straně druhé strašlivá špína na každém kroku.

"Pyramidy i ostatní památky byly nádherné. O to víc není člověk schopen pochopit styl lidí, kteří tam žijí. Trochu jsem tušila, co nás tam čeká, ale bylo to neskutečné. Šílený bordel, špína, výkaly, mršiny na každém rohu. Ti lidé by přitom mohli žít úplně jinak, tam není hlad a bída. Jim to ale vyhovuje a odpadky vyhazují rovnou před dům. Je to doslova život na smetišti," řekla herečka.

"I Nil namísto pyšného veletoku skýtá obraz apokalypsy. Vidíte tam lidí prát prádlo mezi nafouklými mršinami. O kus dál se koupou děti a nedaleko lidé do vody vykonávají potřebu. V nilské vodě umývají ovoce, které pak prodávají na tržištích. A tak se nedivím, že jsme stále byli varováni před nákazami," konstatovala Nálepková. 

Do Egypta se nevrátí

"Nesměli jsme si ani vodou čistit zuby, nic nekupovat, nic nikde nejíst. Naštěstí jsem se všemu vyhnula, ale všem z našeho zájezdu jsem rozdávala pilulky proti tzv. faraónskému průjmu. Přesto vůbec cesty do Egypta nelituji. Všechno, co jsme tam viděli, rozšířilo naše znalosti. Není to ale místo, kam bych se opět s radostí vracela," uzavřela herečka.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy Světlany Nálepkové

Herečka Světlana Nálepková uvádí, co ji zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou nové album Alicie Keys a román Jiřího Šotoly Svatý na mostě.

Výběr článků

Načítám