Hlavní obsah

Kočka štěkala jako pes, po přistižení začala hned zase mňoukat

– Moskva
Novinky, Jakub Kynčl

Pokud přemýšlíte, jaké zvířecí video letos obdrží pomyslný titul "nejvtipnější zvířátko", tak je vaše hledání právě u konce. Černá štěkající kočka z Ruska totiž letos asi ani nemá žádného soupeře. Video již shlédlo přes sedm miliónu lidí a číslo stále roste.

Článek

Ve 20vteřinovém videu je nejdříve vidět černá kočka zezadu, s hlavou vykloněnou z okna, jak vydává zvuk značně podobný štěkání. Když si však uvědomí, že je za ní její majitel a natáčí ji, tak jakoby provinile začne opět pouze normálně mňoukat.

Zvířecí experti, kteří video viděli, překvapivě uvedli, že pro kočky není až tak netypické, že by štěkaly jako psi. Tento zvuk ze sebe prý mohou vydat tzv. vynuceným mňouknutím. Kočka na videu se podle nich pravděpodobně naučila štěkat od nějakého svého psího kamaráda.

Pokud však odborníci potvrdili, že je možné, aby kočka štěkala, tak myšlenku, že by začala opět mňoukat kvůli studu z odhalení, odmítají. Domnívají se, že za změnou vyluzovaného zvuku stojí otočení hlavy, které snížilo energii a tlak vzduchu procházející bránicí, čímž i změnilo štěkací zvuk na poněkud typičtější mňoukací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám