Hlavní obsah

Gangsteři si pěstmi vyřizují účty i na půdě soudu

– Tacoma
Novinky, Markéta Kautznerová

Tři muži napadli na půdě soudu v Tacomě ve washingtonském okrese Pierce County obžalovaného muže, který byl spoutaný želízky a doprovázen ochrankou. Jak je patrné na záznamu z bezpečnostní kamery, šlo o nemilosrdný a brutální útok. Členové gangů si tak mezi sebou srovnávali účty.

Článek

Video natočené před dvěma týdny bezpečnostními kamerami se nyní dostalo na internet. Je na něm možné pozorovat, s jakou rychlostí se tři muži vrhli na 20letého Marseleho Hendersona. Ten je obžalován z vraždy, neboť v roce 2008 údajně zabil Victora Schwenkeho v odplatě za střílení, které se tehdy ve stejnou noc odehrálo.

„Toto soudní řízení neustále nabíralo nové směry. Jsem přesvědčen, že ti tři muži měli v plánu Hendersona zabít,“ řekl televizi KOMO4 seržant Jesus Villahermosa.

Podle úřadů je Hendersonův soudní případ provázen různými násilnými činy ze strany gangů. Jednomu svědkovi po výslechu shořelo auto, jinému bylo vyhrožováno. Pak přišel zmíněný útok u soudu, při kterém se Hendersonovi naštěstí nic nestalo.

„Každý svědek se bál. Věřím, že se oprávněně bála i porota,“ řekl zástupce prokurátora okresu Pierce County Greg Greer.

Ochranka má zatím situaci pod kontrolou

Strážníci podle úřadů přesně následovali policejní postupy a situaci tak dostali pod kontrolu. Všichni útočníci byli zadrženi a mohou být propuštěni na kauci ve výši 150 000 dolarů (2 600 000 korun).

Vězeňská ochranka od té doby zvýšila bezpečnostní opatření. Hendersona tak místo dvou strážníků hlídají tři. Nevýhodou ale je, že má ochranka soudu k dispozici pouhé tři osoby, které musí zvládnout ohlídat celou budovu soudu, uvedl americký server KOMO News.

Reklama

Výběr článků

Načítám