Hlavní obsah

Nepříčetný řidič zmlátil cyklistu před zraky přihlížejících

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na videu je zachycen moment, kdy rozzuřený motorista zaútočil v Londýně na cyklistu, kterého se předtím neúspěšně snažil předjet. Ačkoli měla policie tento materiál k dispozici, agresivní řidič stále uniká trestu.

Článek

Simona Page, jednoho ze sedmi cyklistů, kteří se vydali z Doveru do Londýna, srazil k zemi zatím neidentifikovaný řidič v londýnském městském obvodu Bexley letos v květnu. Celý incident na kameru zachytil jeden z cyklistů a počátkem července ho vložil na internet.

„Projížděli jsme jihovýchodním předměstím Londýna, když se nás snažilo předjet auto. Právě jsme míjeli dopravní ostrůvek, který výrazně zužoval ulici. Hlasitě jsme proto proti řidiči protestovali,“ popsal deníku Daily Mail situaci Simon Page, 49letý právník z Twickenhamu.

„Auto poté zastavilo, vystoupil řidič i spolujezdec a oba nám začali sprostě vyhrožovat a agresivně gestikulovat,“ dodal.

Rozzlobení muži poté nasedli zpět do auta, ale když se rozjeli, narazili zpětným zrcátkem do cyklistovy pravé ruky, což je vyprovokovalo k útoku. Znova zastavili, ale tentokrát řidič přišel až k cyklistovi a pěstmi ho srazil k zemi.

Napadený Page neskrýval zklamání nad policejním vyšetřováním. Stěžoval si, že policie nejednala, ačkoli jí předložil video. Ukázalo se ale, že auto neřídil jeho registrovaný majitel, a agresivního řidiče tedy nelze dohledat, uvedl deník Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám