Hlavní obsah

Mohutné deště v Rusku proměnily ulice v řeky

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko sužují silné deště. Mnoho měst v jeho evropské části zaplavila v první polovině července voda. Ulice se tak během několika minut proměnily v řeky. Auta nemohla pořádně projíždět a chodci se po kolena brodili ve vodě a bezmocně zakopávali, jak je vidět na videu.

Článek

V Kazani tuto sobotu dosáhly deště takové intenzity, že se ulice naplnily vodou a auta se nemohla hnout z místa. Minulou středu zase zasáhly prudké deště Pjatigorsk na severu Kavkazu, kde způsobily nemalé škody jak na silnicích, tak na osobním majetku.

„Voda začala prudce stoupat, pospíchali jsme, abychom zachránili svůj majetek a přemístili ho nejvýše, jak jen to bylo možné. Hladina vody se ale zvyšovala velmi rychle, během 15 až 20 minut stoupla na 40 až 50 centimetrů,“ řekl agentuře Reuters Sergej Serdjukov z Pjatigorsku.

V noci z pátku na sobotu zase déšť s krupobitím a bouřkou ochromil Moskvu. V Petrohradu dokonce blesk zabil dva lidi, muže a ženu, kteří se schovávali pod stromem, informoval o tom ruský server The Voice of Russia. Dále také uvedl, že by se evropská část Ruska měla připravit na další vlnu podobných pohrom. Předpověď na druhou polovinu července totiž hlásí hurikány, bouře a tornáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám