Hlavní obsah

Britský sázkař vyhrál v loterii 4,5 miliardy korun. Co vše si za to může koupit?

Novinky, Jakub Kynčl

Jeden jediný výherní tiket, který zakoupil člověk z Velké Británie, takový výsledek má loterie Euromilióny. Výherce si na svůj účet připíše 185 miliónů euro, tedy bezmála 4,5 miliardy korun. Pokud si tiket zakoupil jednotlivec a ne firma, stane se 430. nejbohatším člověkem Velké Británie. Vítězná čísla byla 17, 19, 38, 42 a 45. Lucky Stars, tedy tzv. Šťastné Hvězdy 9 a 10. Pravděpodobnost trefy? 116 miliónů ku jedné.

Foto: Profimedia.cz

Až vítěz skončí s oslavami, začne přemýšlet nad tím, co s penězi. Ilustrační foto

Článek

Zástupci loterie už neoficiálně potvrdili, že suma, kterou si sázkař připsal, je rekordní nejen pro Velkou Británii, ale pravděpodobně i pro celou Evropu. A pokud se potvrdí, že si loterii vsadil jednotlivec a nikoliv firma, bude na tom se svým majetkem skoro stejně jako David Beckham a jeho manželka Victoria. Jejich bohatství je vyčíslováno na 165 miliónů liber, zatímco on si připíše o čtyři milióny liber méně.

Co si bude moci šťastlivec za svou výhru koupit? Je toho opravdu hodně. Pokud se však rozhodne najet na luxusní životní styl, což je více než pravděpodobné, mohl by si pořídit kombinaci z následujících možností.

Luxusní vozy

Vítěz by mohl požádat populárního DJe Chrise Evanse z kanálu Radio 2, zda by mu nechtěl přepustit vůz 1963 Ferrari 250 GTO, za který loni utratil 12 miliónů liber (330 miliónů korun). Mohl by si taktéž koupit 107 luxusních vozů Bugatti Veyron. Kdyby snad zatoužil po českém luxusu, ze své výhry by si mohl zakoupit asi 4205 vozů Škoda Superb v té nejvyšší výbavě.

Soukromé ostrovy

Až bude chtít výherce uniknout od všeho toho stresu, který mu šťastná náhoda přinesla, možná zatouží po soukromém ostrovu. Za 37akrový ostrov v centrálních Bahamách by zaplatil téměř 1,3 miliardy korun. I tak by si mohl dovolit takové ostrovy více než tři. Žádné další větší náklady by už přitom s ostrovem neměl. Nachází se na něm totiž už velké sídlo, vlastní maják, zábavní budova včetně špičkové tělocvičny či vlastní heliport a obrovský bazén.

Fotbalovou hvězdu

Pokud vyhrál nějaký nadšenec do sportu, tak by mohl mít i úplně jiné choutky. Mohl by chtít totiž vytvořit či spíše koupit nějaký fotbalový klub a pořídit do něj pořádné posily. Světový tým hvězd by asi nesložil, ale mohl by si koupit hned dvakrát Cristiana Ronalda, za kterého dal Real Madrid Manchesteru United přes 2,2 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová se v reklamě objevila i se svým manželem Davidem.

Luxusní jídlo

Je pravděpodobné, že vítěz přestane obíhat slevy v supermarketech a začne jíst kvalitní a drahé pokrmy. Pokud by chtěl zamířit opravdu na vrchol snobských delikátních pokrmů, mohl by ochutnat nejdražší kaviár na světě. Kaviár Almas se prodává v plechovce z 24karátového zlata v ceně asi 440 tisíc korun za kilogram. Kdyby mu zachutnal, mohl by si koupit přibližně 10 062 plechovek.

To nejdražší umění

S jídlem roste chuť, zní známé přísloví. Je více než pravděpodobné, že si vítěz bude chtít vyzdobit zdi nějakými hezkými obrazy. Pokud by mířil opravdu vysoko, nejdražším obrazem v historii je dílo Pabla Picassa z roku 1932. Obraz zvaný Nu au Plateau de Sculpteur se loni vydražil za 1,92 miliardy korun. Mohl by si tedy koupit dva takové a ještě by mu zbylo na pořádnou kaviárovou hostinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám