Hlavní obsah

Těhotná 19letá dívka pije alkohol pětkrát týdně, aby neztratila přátele

Novinky, Jakub Kynčl
Waltham Abbey

Velká Británie řeší případ 19leté Holly Piggottové, která pije během těhotenství ve velké míře alkohol a nikterak se tím netají. Pět večerů týdně tráví v hospodách, barech a diskotékách. Bojí se prý totiž, že kdyby přestala, tak bude pro své přátele nudná a ztratí je. O případu informoval britský magazín Closer.

Článek

Holly tvrdí, že si velmi dobře uvědomuje, že její životní styl může jejímu dítěti ublížit, změnit ho však hodlá, až bude mít břicho opravdu obrovské. A poté hodlá v pití pokračovat, jen ho bude s přáteli provozovat u sebe doma.

Nejsem idiot, vím, že mohu dítěti škodit.
těhotná Holly Piggottová

Devatenáctiletá dívka chodí tančit do klubů v pátky a soboty, do hospody potom chodí v týdnu třikrát. Týdně vypije přibližně dvaapůlkrát více, než je doporučený limit pro ženy, které nejsou těhotné.

"Nejsem idiot, vím, že mohu dítěti škodit. Jsem mladá a necítím se být připravena na to, abych přestala žít. Snažím se z toho vytřískat maximum, dokud ještě můžu. Až se nevejdu do šatů, tak s tím skončím," uvedla dívka z Waltham Abbey v anglickém Essexu.

Víno, pivo, panáky

Holly se nevyhýbá pití vína, piva, ale dokonce ani panáků tvrdého alkoholu. Není navíc výjimečné, že v klubech zůstává až do časných hodin. Přiznává, že ji její matka kvůli otřesnému přístupu k těhotenství říká, že je sobecká. Nic si z toho však nedělá.

Kocovinu maskuje před přítelem těhotenskou ranní nevolnost. "Pokud začnu zvracet, svedu to jednoduše na dítě. A když si jdu dát do restaurace něco opravdu nezdravého, můžu říct, že jím za dva," řekla nepokrytě Holly.

Ruská ruleta

Statistika ukazuje, že celá čtyři procenta těhotných žen nemění své návyky, co se týče pití alkoholu. Podle odborníků na vývoj plodu však ženy, jako je Holly, hrají ruskou ruletu s životem svého dítěte.

Reklama

Výběr článků

Načítám