Hlavní obsah

Dítě, jež spadlo z desátého patra v Číně, se probudilo z kómatu

Peking

Dvouleté děvčátko, které přežilo pád z desátého poschodí domu ve východní Číně, se po deseti dnech probudilo z kómatu a poznalo své rodiče. Informovala o tom v úterý agentura AP s odvoláním na čínská státní média. Nehoda se stala 2. července ve městě Chang-čou v provincii Če-ťiang.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dvouletá dívka, která vypadla z 10. patra, se probrala z bezvědomíVideo: Reuters

 
Článek

Holčička byla ponechána chvilku bez dozoru a vypadla z okna bytu. Zachránila ji jednatřicetiletá sousedka, která ji společně s dalšími sousedy viděla několik minut viset z okna a po pádu s nasazením vlastního života dívku chytila do náruče. Sama skončila se zlomenou paží.

Dívka jménem Čang Fang-jü, známá pod přezdívkou Niou Niou, byla po pádu hospitalizována v kritickém stavu s vážnými vnitřními zraněními. Dnes procitla z těžkého bezvědomí.

"Dnes ráno pootevřela oči, a když její matka a otec vstoupili do nemocničního pokoje, zavolala na ně," řekl lékař Čang Čchen-mej z Čeťiangské provinční dětské nemocnice.

Rodiče zůstali s dcerou půl hodiny. Podle lékaře Čanga má pacientka nyní v pořádku krevní tlak i tep a "lze předpokládat, že je mimo nebezpečí".

Reklama

Související témata:

Související články

Žena chytila holčičku padající z 10. patra

Náhoda zachránila život dvouletému dítěti, které spadlo z desátého poschodí domu ve východní Číně. Pád holčičky utlumila kolemjdoucí žena, informovala v neděli...

Výběr článků

Načítám