Hlavní obsah

Řada běžkyň při závodu spadla, běžely totiž na vysokých podpatcích

Novinky, Zuzana Křesťanová
Moskva

Desítky dívek a žen se v sobotu zúčastnily už tradičního závodu na vysokých podpatcích v Moskvě. Jak se však ukázalo, zvládnout padesát metrů dlouhou trať v tomto obutí nebylo vůbec jednoduché. Řada účastnic při závodu spadla, žádná vážná zranění ale hlášena nebyla, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řada běžkyň při závodu spadla, běžely totiž na vysokých podpatcíchVideo: Reuters

 
Článek

Účastnice závodu před sebou neměly lehký úkol. Musely uběhnout v co nejrychlejším čase 50 metrů na nejméně devíticentimetrových podpatcích.

„Život moderní ženy je ve skutečnosti jeden velký závod na vysokých podpatcích. Pořád někam utíkáme, a pořád to nestíháme. Proto jsme se rozhodli převést tuto metaforu do reality,“ uvedla organizátorka akce Victoria Bukharkinaová.

Nejrychleji nakonec doběhla do cíle Julia Bychkovová. Za svůj výkon dostala odměnu v podobě poukázek na nákup v nejrůznějších obchodech a buticích v hodnotě téměř 60 000 korun.

„Jsem tady letos poprvé. Začátečnice mívají většinou štěstí,“ okomentovala svou účast v závodě vítězka. Druhá nejlepší běžkyně získala voucher v poloviční hodnotě, třetí si nakoupí oblečení a doplňky za zhruba 15 000 korun.

Podobné běhy na vysokých podpatcích se konají po celém světě. Těší se velké oblibě nejen u samotných závodnic, ale hlavně u publika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám