Hlavní obsah

Muž si doma nainstaloval kamery, vzápětí ho napadli ozbrojení lupiči

Novinky, Markéta Kautznerová
Ilkeston

Sotva Adrian Draper, otec dvou dětí z Ilkestonu v anglickém hrabství Derbyshire, nainstaloval doma bezpečnostní kamery, už ho přepadli dva ozbrojení muži. Dramatický zápas mezi lupiči a panem domácím tak byl natočen. Záznam nyní pomáhá policii v pátrání.

Článek

Třiačtyřicetiletý Adrian Draper v sobotu ráno slyšel zaklepání a šel otevřít dveře. Za nimi stáli dva ozbrojení muži v kapucích.

„Zapíchli mi pistoli do žaludku. Zprvu jsem si myslel, že jde o atrapu, výraz v jejich tvářích mě ovšem rychle ujistil o tom, že je pistole pravá,“ řekl deníku Daily Mail Adrian, který právě ze strachu z vloupání krátce před napadením nainstaloval do domu bezpečnostní kamery.

Ozbrojení muži začali Adriana mlátit, zatímco mu jeden z nich držel u hlavy pistoli. Adrian chytil zbraň a vytočil ji útočníkovi z ruky, vzápětí o ni ale opět přišel a oba muži ho zatlačili přímo před kameru, o které neměli ani tušení.

Zápas před objektivem kamery trval asi 20 vteřin, dokud se Adrianovi nepovedlo zabavit útočníkům pistoli a zahnat je do kuchyně. Tam je mlátil zbraní, až mu vypadla z ruky. Útočníci ji okamžitě popadli a utíkali pryč předními dveřmi. Podle policie pak nasedli do malého červeného vozu a ujeli z místa činu, uvedl deník Daily Mail.

Adrianova dospívající dcera ztuhla strachem

„Jsem skutečně rozčílený, že se něco podobného stalo v mém domě. Má patnáctiletá dcera Jody byla v tu chvíli nahoře a byla strachem bez sebe,“ řekl Adrian.

„Probudila jsem se a slyšela ruch vycházející zezdola. Bylo mi jasné, že se děje něco špatného, donesl se ke mně křik a šramot. Nevěděla jsem, co dělat. Úplně jsem ztuhla, bála jsem se pohnout, dokud jsem s jistotou nevěděla, že jsou útočníci pryč,“ řekla Jody.

Adrian vyšel z potyčky se šrámem na temeni hlavy, s monoklem a pohmožděninami. Útočníci, kteří rovněž utrpěli drobná zranění, zatím nebyli identifikováni, policie po nich pátrá.

„Teď jsem naštvaný, ale je mi jasné, že bude následovat šok. Už nebudu nikomu otvírat. V budoucnu budu navíc mnohem lépe připraven. Jsem šťastný, že v tu chvíli nebylo doma mé druhé, teprve pětileté dítě,“ uvedl nakonec Adrian.

Reklama

Výběr článků

Načítám