Hlavní obsah

Plán využít k hledání mrtvol supy skončil fiaskem, nechtějí létat a jen se perou

– Walsrode

Supi se jako náhrada policejních psů neosvědčili. Ani po výcviku nic nenašli, odmítají létat a perou se. Německé policejní špičky se snaží plán využít k hledání mrtvol supy smést pod stůl. Na zkoušku policie přivezla trojici těchto opeřenců z rakouského Korutanska a doufala, že se jí podaří využít vrozený talent, který mrchožrouti v přírodě předvádějí při hledání mršin. Marně.

Foto: Profimedia.cz

Mrchožrouti policistům víceméně vůbec nepomáhají.

Článek

Zkouška jasně ukázala, že trojice supů - pojmenovaných Sherlock, slečna Marplová a Columbo - nenašla ani jedno mrtvé zvíře, které pro ně cvičitelé nastražili. Ptáci začínali jevit zájem, teprve když jim policisté strčili maso až pod zobák.

Další problém je podle informací Orange News v tom, že Sherlock odmítá létat. Pořád se prý jen prochází rychlostí unavené kachny, takže i kdyby něco hledal, je mnohem méně efektivní než třeba i necvičený pes. A aby toho nebylo málo, slečna Marplová a Columbo tráví většinu času tím, že se spolu perou.

"Celý ten projekt je totální katastrofa," řekl zaměstnanec výcvikového střediska v dolnosaském Walsrode. Ani předběžné testy s těmito ptáky, kteří mají rozpětí křídel před 150 centimetrů, odborníky nepřesvědčily.

Není možné je odvolat

"Každý ví, co supi dělají, když najdou mrtvé tělo. A rozhodně nebude možné odvolat je tak, jako si přivoláte třeba labradora. Než se k supovi dostanete, půlku důkazů už bude mít v žaludku," říká policejní psovod.

Když německá média tento týden požádala o komentář iniciátora projektu Hermanna Meyera, bylo jim řečeno, že ptáci dočasně nebudou novinářům k dispozici. Trojici nespolupracujících supů už nebrání ani jejich cvičitel German Alonso: "Zdá se, že nejsou schopni dělat vůbec nic kromě toho, že se spolu perou. Také mi přijde, že jsou dost zbabělí: mají snahu schovávat se v lese a nechce se jim na otevřená prostranství."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám