Hlavní obsah

Pes kousl útočníka do rozkroku a překazil mu loupež

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Torquay

Lupič vyzbrojený nožem se pokusil vykrást obchod s lihovinami v Torquay v Anglii, plány mu ale překazila samotná majitelka obchodu a její pes, který zločince kousl do rozkroku.

Článek

Pětapadesátiletá Eve Watsonová a její šestiletý stafordšírský bulteriér Cane si odvážně poradili se zločincem, který se s vystřelovacím nožem v ruce dostal za pokladnu obchodu s lihovinami v Torquay v hrabství Devon a snažil se uloupit peníze.

Majitelka obchodu rychle zareagovala, také popadla nůž a řekla muži výhrůžně: „Takže ty si chceš hrát s nožem, jo?“

Poté paní Watsonová se zlodějem zápasila a povedlo se jí stáhnout mu kapuci, takže se jeho obličej objevil na záběrech bezpečnostní kamery, které byly zveřejněny ve středu 29. června. Ačkoli to na videu není příliš patrné, do boje se vzápětí zapojil i majitelčin pes, který se prý výtržníkovi zakousl do rozkroku, čímž ho vyhnal s prázdnou.

„Neexistovalo, že bych se vzdala bez boje,“ odvážně řekla deníku The Telegraph paní Watsonová, která žije i se svým manželem v bytě nad obchodem.

„Pracovala jsem tvrdě, abych ty peníze vydělala, tak proč bych je měla jen tak odevzdat nějakému zbabělci, který sem napochoduje s nožem v ruce? Chovala jsem se instinktivně, vždy jsem ale říkala, že kdyby se sem někdo vloupal, neodevzdám mu pokorně peníze,“ dodala.

Devonská a cornwallská policie paní Watsonovou pochválila a nyní se snaží pachatele dopadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám