Hlavní obsah

Iluzionista předvedl v Londýně neuvěřitelný kousek, prošel se po vodě

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dynamo zatím není světově proslulý iluzionista jako David Copperfield, ale mléko na bradě už rozhodně nemá. Prokázal to v sobotu, kdy se prošel po Temži v Londýně, aniž by se namočil. Tímto svým neuvěřitelným kouskem si získal publicitu, kterou potřebuje pro svůj nový televizní pořad.

Článek

Osmadvacetiletý rodák z Bradfordu, svým jménem Steve Frayne, se rozhodl projít po řece Temži před budovou Parlamentu v centru Londýna. Nesměle vstoupil na hladinu vody a opatrně došel od břehu až do středu toku, poté ho nabrala loď říční policie. Naprosto ohromení diváci vše sledovali z Westminsterského mostu.

Zdání ale mnohdy klame. Iluzionisté mají spousty mazaných triků a loď, která se jevila jako policejní hlídka, byla nepochybně součástí plánu, uvedl deník Daily Mail. Dynamo totiž točil tento neuvěřitelný kousek do své nové televizní show. Jeho mluvčí ale uvedl, že nešlo o žádný podvod.

„Nikdo z produkce popravdě nezná jeho tajemství. O tom, co dělá, zarytě mlčí. Netuším, jak se mu podařilo chodit po Temži. Pokud je mi známo, tohle je jeden z největších kouzelnických kousků, který se v této zemi odehrál. Bylo úžasné to sledovat,“ řekl deníku Telegraph & Argus Dan Albion, iluzionistův manažer.

Kouzelné dětství neprožil

Frayne alias Dynamo postavil své jméno na práci s celebritami, mezi jeho obdivovatele patří například Gwyneth Paltrow, Will Smith, Jay-Z nebo kapela Coldplay. Proslavil se také tím, že do svých triků zapojuje taneční kroky a hiphopovou kulturu.

Jeho život však nezačínal hvězdně. Vyrůstal na jednom z nejzanedbávanějších statků Delph Hill v Bradfordu na severu Anglie a bojoval s Crohnovou chorobou (chronickým zánětlivým onemocněním zažívacího traktu). Jako nejstarší ze čtyř dětí se musel starat o rodinu, neboť jeho otec býval často ve vězení. Do světa magie se dostal prostřednictvím knihy karetních triků, kterou dostal od svého dědy, uvedl deník Guardien.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám