Hlavní obsah

Dívka zabránila cizímu mladíkovi v sebevraždě vášnivým polibkem

– Šen-čen
Novinky, Markéta Kautznerová

Liou Wen-siou, 19letá servírka z Šen-čenu, byla oceněna za to, že svým polibkem zachránila naprosto neznámého 16letého chlapce, který chtěl spáchat sebevraždu. Když bezradně stál na lávce a chystal skočit, objevila se jako blesk z čistého nebe, s porozuměním vyslechla jeho příběh a chlapce políbila.

Článek

Liou v pondělí 20. června právě procházela nadchodem v centru čínského města Šen-čen, když spatřila dav lidí. Všichni sledovali mladíka s nožem v ruce, který stál za zábradlím nadchodu a vyhrožoval, že skočí.

Pohotová Liou policistům namluvila, že je mladíkova přítelkyně a zároveň i příčina jeho trápení. Probojovala se tak k němu a začala s ním mluvit. Dozvěděla se, že chlapcova matka zemřela a macecha se k němu nechovala hezky. Nakonec prý navíc utekla se všemi otcovými penězi.

„Řekl mi, že už nemá domov, nikdo se o něj nestará a nikdo mu nevěří. Ukázala jsem mu tedy jizvy na svém pravém zápěstí. Také jsem měla sebevražedné sklony, neboť nikdo z mé rodiny nebyl šťastný. Ten kluk byl ale mladší než já. Musí být zachráněný – byla jsem na tom podobně a vím přesně, jaké to je,“ řekla Liou.

Romantika jako z filmu

Vyjednávání na lávce nad silnicí se proměnilo ve scénu jako vystřiženou z romantického filmu. Liou totiž chlapce objala a nečekaně ho políbila. Poté nad situací převzala kontrolu policie, sebrala mladíkovi nůž a odtáhla ho od zábradlí.

Liou po této úspěšné záchranné akci odešla pryč, místní policie ji ale musela opět požádat o pomoc. Chlapec totiž odmítl bez její přítomnosti vypovědět svůj příběh, uvedlo internetové zpravodajství Asia One.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám