Hlavní obsah

Nejobéznější labrador vypadá jako tele, dávali mu hamburgery a pizzu

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Samson je asi tím nejobéznějším labradorem v celé Austrálii. Majitelé ho příliš dlouho krmili nadměrnými porcemi nevhodného žrádla, a tak se jeho váha vyšplhala na neuvěřitelných 85 kilogramů. Bez vlastního přičinění tedy dosáhl dvojnásobné váhy běžného labradorského retrívra a nevejde se ani do své vlastní boudy.

Článek

Ve snaze zachránit Samsonovi život si ho vzali do péče veterináři ze zvířecího útulku v Coldstream nedaleko australského Melbourne. Do Vánoc by prý v jejich péči měl zhubnout až na polovinu své současné váhy.

Poté ho předají k adopci. Do původní rodiny už se nevrátí, neboť ho krmili hamburgery, pizzou, koláči a jiným pro psy nevhodným jídlem.

„Jeho předešlí majitelé očividně nedokázali odolat jeho hladovému pohledu. Pravdou je, že má obrovský apetit a dokáže udělat téměř cokoli, aby se dostal k jídlu. Opravdová láska však znamená i říkat ne,“ řekla australskému deníku Herald Sun pracovnice útulku Amber Laveryová.

„Nyní dostává pouze dvě porce speciálně sestaveného dietního krmiva denně. Získává tak všechny potřebné živiny, aniž by se plnil kaloriemi,“ dodala Laveryová.

Reklama

Výběr článků

Načítám