Hlavní obsah

Sedmiletý chlapec spěchal za otcem, jel autem stovkou

Novinky, Markéta Kautznerová
Caseville

Ačkoli byl teprve sedmiletý chlapec bosý, v pyžamu a příliš malý na to, aby viděl přes volant, nezabránilo mu to v řízení. Rychlostí, která místy přesáhla až 100 kilometrů v hodině, se řítil pryč z Casevillu, aby se dostal za svým biologickým otcem. Vzal si otčímův červený Pontiac a řídil vestoje. Musela ho zastavit až policie.

Článek

Odvážnou jízdu sedmiletého chlapce, který chtěl vidět svého biologického otce žijícího asi 20 kilometrů od Casevillu v americkém státě Michigan, překazila až policie. Na mostě přes řeku Pigeon v okrese Huron County mu dvě policejní auta odřízla cestu.

„Plakal a do kolečka opakoval, že jen chtěl jet za svým tátou. Jsem rád, že se jemu ani nikomu jinému nic nestalo. Stačí, když si vzpomenu na stopky a jiné dopravní značky, na které nereagoval, “ uvedl pro televizi CBS12 policejní ředitel Jamie Learman.

Policie z okresu Huron County nyní vyšetřuje, jak se malý chlapec mohl dostat sám takhle daleko od domova, a kdo ho naučil řídit vůz.

„Patnáct, čtrnáct, ale nikdy sedm,“ vybavoval si Learman věk mladistvých, které kdy viděl řídit.

Chlapec, jehož jméno nebylo zveřejněno, žije s matkou a otčímem. Ukázalo se, že si vypůjčil auto, když byl otčím pryč a matka spala po noční službě. Ta si všimla, že její syn zmizel, teprve tehdy, kdy jí zavolala policie, uvedl internetový portál thestar.com.

„Byla zoufalá, a když ji strážník vyzvedával a přivezl na místo, byla velmi rozrušená,“ řekl šerif okresu Huron County Kelly Hanson.

Postihy nejsou řešením

Matka i se synem byli okamžitě posláni na úřad sociální péče. Hanson poté požádal státního žalobce Timothyho Rutkowskiho, aby případ prozkoumal a rozhodl, zda by měly následovat nějaké postihy. Ten ve středu uvedl, že se nebude snažit odejmout chlapce z rodiny. Jemu a jeho rodině však bude nabídnuta asistence formou poradenství.

„Co se v životě tohoto kluka děje, co ho stresuje natolik, že odjel pryč v autě? Rozhodně nechceme, aby se to ještě někdy stalo. Je totiž jasné, že něco není v pořádku,“ řekl Rutkowski, který chce především chlapci pomoct.

Reklama

Výběr článků

Načítám