Hlavní obsah

Ovčácký pes má panickou hrůzu z ovcí

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Navzdory svému původu a tomu, že jeho rodiče zvládali hlídat ovce levou zadní, čtyřletý Ci tento úděl příliš nezvládá. Podle veterinářů totiž pes z Velké Británie trpí ovinofobií, tedy panickým strachem z ovcí. Když byl ještě štěně, tak ho jeho majitelka Jane Lippingtonová postavila mezi ovce, aby si začal zvykat na svou budoucí práci. Něco se ovšem šeredně pokazilo.

Článek

Pes Ci se svého strachu z ovcí nikdy nedokázal zbavit. Místo toho, aby sháněl stádo dohromady, před ovcemi utíká, jako kdyby šlo o zlověstné predátory. Majitelka psa tvrdí, že by s ovcemi instinktivně chtěl pracovat, ale má z nich příliš velký strach.

"Pokud před ním nějaké ovce utíkají, tak je následuje správně jako každý jiný ovčácký pes, ale jakmile se mu postaví, tak raději sám uteče. Ovce dokážou být docela agresivní pokud vycítí, že mají navrch. Dokáží jednat jako armáda," řekla Lippingtonová.

"Musím mu pomáhat, pak získá sebedůvěru a přidá se. Jenže to pro mě samozřejmě znamená daleko větší ztrátu času. Máme okolo sta ovcí a farma má 200 akrů. Není to práce na pár minut," uvedla Lippingtonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám