Hlavní obsah

Blamáž skotské BBC: Místo předpovědi počasí odvysílala hajlujícího Hesse

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní kanály mají občas technické problémy a různé výpadky spojení, ovšem ve skotské BBC se podobné technické závady proměnily v poměrně komickou situaci, byť tomu téma ani v nejmenším nenasvědčovalo.

Článek

Minulý víkend v sobotu kolem půl osmé ráno ohlásila moderátorka skotské BBC 70. výročí události, kdy zmizel Rudolf Hess, Hitlerova pravá ruka. V sobotu 10. května 1941 totiž v německém Messerschmittu 110 přeletěl z Bavorska do Skotska, kde měl mít zajištěnou ochranu. Spletl si ovšem města a skončil v britském zajetí.

Jedna ze záhad spojených s druhou světovou válku se však v souvislosti s technickými problémy televize proměnila v ještě větší otazník.

Místo Hessovy fotky se totiž na obrazovce zjevila podivná tvář skotské ženy. Tím to ale neskončilo. Moderátorka se omluvila se slovy „no, to očividně nebyl... ten, koho jsme čekali“ a uvedla svou kolegyni, která hlásí počasí.

Na obrazovce se k velkému překvapení neobjevila rosnička s meteorologickými mapami za sebou, ale autentický záběr hajlujícího Hesse. Na závěr se pod moderátorkou rozvinula lišta, na které stálo, že se jmenuje John McVicar a je očitým svědkem historické události.

Reklama

Výběr článků

Načítám