Hlavní obsah

Muž se vymočil do nádrže pitné vody, museli ji kvůli tomu vypustit

– Portland
Novinky, Markéta Kautznerová

Muž se vymočil do nádrže v Mount Tabor, která zásobuje pitnou vodou město Portland v americkém Oregonu. Město muselo dodávku vody z této nádrže zastavit. Škoda byla vyčíslena na asi 35 tisíc dolarů (600 tisíc korun), neboť se musí nádrž vypustit, vyčistit a opětovně naplnit.

Článek

Na zrnitém záznamu z bezpečnostní kamery je vidět pět osob se psem, které se pohybují po parku po zavírací době. Výtržníci se přiblížili k nádrži a začali do ní házet nějaké předměty, nakonec se jeden z přítomných přímo do nádrže vymočil.

Vyprázdnění nádrže bude stát více než 7500 dolarů (130 tisíc korun). Kdyby nebyla pitná voda znehodnocena močí, mohla by se přitom prodat za více než 28 tisíc dolarů (480 tisíc korun).

„Bylo to 300 tisíc hektolitrů vody (což je pro představu objem asi dvanácti 50metrových plaveckých bazénů). Někteří lidé budou tvrdit, že je to z naší strany přehnaná reakce. Já si to ovšem nemyslím. Podle mě stačí jen pomyslet na ten pocit znechucení. Nedovedu si představit, kolik lidí by chodilo a říkalo, že si z té vody ráno udělalo šťávu. To opravdu není to, co bych chtěl slyšet,“ řekl pro místní televizi KATU David Shaff, administrátor kanceláře spravující portlandské nádrže.

Občas se v nádrži něco najde

„Kdybych měl pokaždé, když se v nádrži objeví tenisový míček, mrtvá kachna nebo veverka, popřípadě létající talíř, zastavovat provoz, musel bych to dělat téměř denně,“ vysvětlil. Upozornil ale, že moč je něco jiného a v takovém případě tedy musí být opatrnější.

„V současnosti máme zásobu asi 380 miliónů hektolitrů pitné vody v přehradě na řece Bull Run a téměř osm miliónů hektolitrů vody přímo v Portlandu. Přesto si nemohu dovolit, jen tak se zbavit stovek tisíců hektolitrů vody,“ dodal.

Jednadvacetiletý mladík, který se do nádrže vymočil, řekl televizi KATU, že ho to mrzí a cítí se kvůli tomu špatně. Nikdo však nebyl zatčen ani předvolán před soud. Místní právní zástupce teprve stanoví možné trestní postihy. Čištění nádrže může trvat i několik dní, zákazníky to ovšem nijak nezasáhne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám